Померла солістка Львівської опери Анна Дашак

У рідному селі Невицьке на Закарпатті поховали заслужену артистку України Анну Дашак, яка багато десятиліть жила і працювала у Львові.

19.01.2024
Померла солістка Львівської опери Анна Дашак

Про це повідомив Львівський національний театр опери та балету ім. С. Крушельницької.

18 січня у рідному селі Невицьке на Закарпатті поховали заслужену артистку України Анни Дашак, яка майже 30 років – від 1965-го по 1992-й – була солісткою Львівської опери.

У доробку артистки – понад 40 провідних партій лірико-драматичного репертуару, серед яких Флорія Тоска (“Тоска” Дж. Пуччіні), Мімі (“Богема” Дж. Пуччіні), Леонора (“Трубадур” Дж. Верді), Ельвіра (“Ернані” Дж. Верді), Єлизавета (“Дон Карлос” Дж. Верді), Віолетта (“Травіата” Дж. Верді), Сантуцца (“Сільська честь” П. Масканьї), Єлизавета (“Тангойзер” Р. Вагнера) та низка оперних партій українських композиторів: Оксана, Одарка (“Запорожець за Дунаєм” С. Гулака-Артемовського), Наталка (“Наталка Полтавка” М. Лисенка) та інших.

Водночас від 1984 року Анна Дашак викладала у нині Львівській музичній академії, а від 2002 року була професором кафедри сольного співу. Гастролювала у провідних оперних театрах світу, зокрема у Німеччині, Бельгії, Люксембурзі, Польщі, Болгарії.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.