Померла артистка Львівської опери Ірина Красногорова-Малхасянц

У Львові померла заслужена артистка України та працівниця Львівського національного оперного театру Ірина Красноголова-Малхасянц.

21.09.2023
Померла артистка Львівської опери Ірина Красногорова-Малхасянц

Про це повідомили на Facebook-сторінці театру.

“У Львівській опері вона розпочала свою кар’єру у 1959 році, куди була запрошена на посаду провідної солістки балету. У творчому доробку артистки – понад 30 партій, зокрема була однією з перших виконавиць провідних ролей в балетах «Лілея» К. Данькевича, «Досвітні вогні» Л. Дичко, «Каменярі» М. Скорика, «Відьма» В. Кирейка та багато ін.”, – йдеться у дописі.

Ірина Красногорова-Малхасянц з 1970 року плідно займалася педагогічною діяльністю: працювала педагогом у хореографічній школі, Львівському училищі культури та мистецтв та у театрі, виховавши не одне покоління талановитих артистів балету.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Світла пам’ять!” – підсумували у повідомленні.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.