Підприємець звільнив самозахоплену комунальну ділянку у Львові, на якій продавав автівки

Ділянку на вулиці Поліській, що поблизу Галицького перехрестя у Львові, яку орендар сусідньої землі використовував незаконно з 2021 року, нарешті звільнили.

02.11.2023
Підприємець звільнив самозахоплену комунальну ділянку у Львові, на якій продавав автівки

Як повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради, ділянку на вулиці Поліській без відповідних дозволів зайняв орендар суміжної земельної ділянки ще у 2021 році. Територію, як орендовану, так і самозахоплену, він використовував для продажу автомобілів.

«Ще у листопаді 2021 року самоврядний контроль фіксує порушення земельного законодавства, а саме – самовільне захоплення ділянки. Хто це зробив, довго шукати не довелося – особа, що орендувала ділянку поруч. Тільки-от площа орендованої землі під парковку – 0,24 сотки, а комунальної землі «прихопили» вдесятеро більше – аж 20 соток. І не просто «прихопили», а ще й активно впровадили тут бізнес – облаштували продаж автомобілів. Звичайно, не сплачуючи за це в міський бюджет ні копійки», – розповіли у департаменті містобудування ЛМР.

У 2021 році поліція не вбачала у таких діях орендаря криміналу. Тож місто в 2023-му зафіксувало повторне самозахоплення земельної ділянки. Після цього орендар відмовився і від меншої ділянки поруч – розірвав договір на користування землею. Проте більшою ділянкою поряд, де продавав автівки, продовжив користуватися.

Орендар покинув самозахоплену землю лише тоді, коли Нацполіція розпочала кримінальне провадження.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.