Новий міжнародний пункт пропуску на кордоні з Польщею планують відкрити вже до кінця року

Будувати пункт пропуску “Нижанковичі-Мальховіце” почали ще у 2021 році. Роботи здійснюють за кошти з польського бюджету. Водночас українська сторона ремонтує дорогу, яка веде до Нижанкович. Попередньо новий перехід хотіли запустити у 2024 році. Зараз тут тривають активні будівельні роботи.

28.09.2022
Новий міжнародний пункт пропуску на кордоні з Польщею планують відкрити вже до кінця року
Фото: przemysl.pl

Натомість під час засідання 28 вересня представники польського уряду заявили, що скористатися автомобільним пунктом пропуску “Нижанковичі-Мальховіце водії” зможуть вже у 2022 році, передає shoppingpl.com.

“Ми хочемо цього року швидко запустити додатковий прикордонний пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі. Згідно із графіком, він повинен був бути введений в експлуатацію в 2024 році, але ми працюємо над тим, щоб тимчасово, але все-таки мати можливість проводити там прикордонні перевірки, ще цього року”, – повідомив Рафал Вебер, віцеміністр інфраструктури Польщі.

Для реалізації цього плану створять спеціальний об’їзд, яким водії зможуть користуватися на тимчасовій основі.

“Будівельна компанія, яка проводить там роботи в наступному році, повинна буде завершити цю інвестицію, але ми працюємо над створенням спеціального об’їзду, тобто тимчасового перетину кордону, разом зі стійками, і розпочнемо прикордонний контроль”, – додав Рафал Вебер.

“Спочатку цей пункт розрахований лише на рух вантажних автомобіль. Пропускна здатність – близько 150 фур за добу. Придатним для легкового транспорту буде у 2024 році. Зрештою, життя і війна часто вносять свої корективи. Фінансування проєкту відбувається за планом польською стороною у розмірі 100 млн злотих. Ми облаштовуємо і ремонтуємо дороги”, – розповів у коментарі “Бомку” заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

В Укравтодорі кажуть, що довжина дороги Т-14-18 –  “Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий”, яка веде до майбутнього пункту пропуску “Нижанковичі – Мальховіце”, сягає 46 км. У рамках капітального ремонту вже виконали:

  • розширення земляного полотна та проїзної частини відповідно до нормативних вимог;
  • влаштували водовідведення та заміну існуючих залізобетонних труб
  • завершуємо влаштування нижнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи.
Станом на 28 вересня вже влаштовано понад 17 км верхнього шару асфальтобетону, 6,5 км тротуарів в межах населених пунктів та відремонтовані 7 мостових переходів. Наразі проводяться ремонтні роботи на 5 мостах та влаштовуються опори зовнішнього освітлення. Окрім цього, проект також передбачає влаштування зупинок громадського транспорту та заходи із безпеки дорожнього руху. Роботи на об’єкті проводить підрядна організація DROG-BUD Sp. z o.o.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.