НАЗК визнало Xiaomi міжнародним спонсором війни

Причиною внесення Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що компанія не просто продовжила свою роботу в росії після повномасштабного вторгнення, але й досі залишається лідером з продажів смартфонів в державі-терористі.

13.04.2023
НАЗК визнало Xiaomi міжнародним спонсором війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську корпорацію Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Від 2018 року Xiaomi займає перше місце з продажів в інтернет-магазинах росії, а також має велику мережу офіційних авторизованих роздрібних магазинів Mi Store по всій рф.

“Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити постачання у рф на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім”, – наголошують в НАЗК.

Так, протягом 2022 року Xiaomi подвоїла свою частку ринку та зараз є лідером продажів смартфонів в країні-агресорці. За офіційним даними, 2021 року російський підрозділ Xiaomi отримав виторг на 202 млн дол. США.

“Це величезні кошти, з яких сплачуються не менш серйозні суми податків. Потім коштом цих самих податків утримується й російська армія, яка сьогодні вбиває українців”, – кажуть в агентстві з запобігання корупції.

Зазначається, що російський ринок для Xiaomi є надзвичайно важливим, саме тому компанія навіть не збиралася виходити з рф, хоч і з весни 2022 року не вела маркетингову діяльність.

Крім того, Xiaomi зараз активно відновлює набір персоналу до своїх російських офісів та оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів, що свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у росії.

“Так, Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію терористичної держави й має понести як репутаційні, так і юридичні наслідки своїх дій”, – наголошують в НАЗК.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.