Нардепів закликають відмовитись від голосування за містобудівну реформу

Її розгляд очікується 13 грудня.

13.12.2022
Нардепів закликають відмовитись від голосування за містобудівну реформу
Фото: умовне

Про це пише громадська організація “Рух ЧЕСНО”. 

“Найближчим часом у парламенті спробують протягнути містобудівну реформу. На правила відбудови України не будуть мати вплив ні громадяни, ні місцеве самоврядування. Ситуацію під контроль беруть забудовники”, – йдеться в повідомленні. 

Законопроєкт планують “тягнути” без обговорення, хоча він містить майже 3 400 правок і займає близько 2 000 сторінок.

Наразі під час будівництва держава перевіряє, чи відповідає воно закону. Якщо забудовник корупційним шляхом домовився з кимось, щоб зробити більшу висотність або зробив інші порушення, у держави є повноваження це зупинити.

У громадській організації зазначають, якщо законопроєкт 5655 буде прийнятий у тому вигляді, в якому він є, то держава не зможе жодним чином зупинити будівництво. У законі відсутня процедура анулювання права будувати.

“Щобільше, у законі немає процедури, яка могла б зупинити будівництво навіть якщо документи анульовані судом”, – наголосили в організації. 

Нагадаємо, Садовий закликає відкласти розгляд законопроєкту №5655 про реформу містобудування, оскільки запропонована редакція має низку сумнівних положень.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.