На Тернопільщині затримали злочинну групу, яка тримала в неволі 35 людей

Двоє із восьми злочинців перебувають під слідством. Наприкінці 2023 року їм оголосили про підозру за аналогічний злочин – незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

02.07.2024
На Тернопільщині затримали злочинну групу, яка тримала в неволі 35 людей

Як повідомляє Поліція Тернопільської області, зловмисники створили два нових реабілітаційних центри й знайшли ще шістьох спільників. Вони опуляризували діяльність своїх центрів через вебсайти та через знайомих. В оголошенні зазначали, що в закладі працюють висококваліфіковані спеціалісти й використовують у роботі найсучасніші методики.

“Оздоровлення” коштувало від 10 до 20 тисяч гривень на місяць. Пацієнтів забирали самостійно, а родичів у приміщення не пускали.

До слова, серед працівників центрів не було жодного медика, а всі «реабілітологи» – раніше судимі з алко- та наркозалежностями.

«Людей утримували в умовах жорсткої ізоляції: забороняли користуватися телефонами та спілкуватися з родичами, а виходити на вулицю підопічні могли лише під наглядом персоналу. З медпрепаратів використовували тільки заспокійливі засоби. У двох реабілітаційних центрах ми провели одночасно сім обшуків та вилучили транспорт, мобільні телефони, банківські карти, комп’ютерну техніку, лікарські засоби, печатки, гроші, документацію та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів», – йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру. Суд обрав шістьом фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, нічний та цілодобовий домашній арешти. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів ще двом учасникам групи.

Обвинуваченим загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.