На Тернопільщині у росіянина конфіскують майже 2 га землі вартістю понад 300 тис. грн

Наразі суд відкрив провадження у справі. 

20.06.2023
На Тернопільщині у росіянина конфіскують майже 2 га землі вартістю понад 300 тис. грн
Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Кременецька окружна прокуратура звернулася до Збаразького районного суду із позовом в інтересах держави про конфіскацію 3 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 2 га вартістю та понад 300 тис. грн, які належать громадянину рф. 

Прокурори встановили, що росіянин успадкував земельні ділянки на території Вишнівецької ТГ та не відчужив їх упродовж року з часу набуття права власності, порушивши вимоги Земельного кодексу України.

“Такі дії є підставою для примусового припинення права власності на земельні ділянки”, – наголосили у прокуратурі. 

Зазначимо, цьогоріч прокуратура направила до суду 9 позовів про конфіскацію у громадян росії та білорусі 26 земельних ділянок загальною площею 26,45 га вартістю понад 1 млн грн.

Суд розглянув і задовольнив 4 позови про конфіскацію 9 земельних ділянок загальною площею понад 7,44 га. У провадженні судів перебуває 5 позовів стосовно 17 земельних ділянок площею понад 19 га.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.