На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які вкрали гуманітарки на понад 367 тис. грн

Гуманітарну допомогу для жителів громади передавала українка, що мешкає у Польщі.

22.05.2023
На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які вкрали гуманітарки на понад 367 тис. грн
Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

За даними слідства, директор одного із товариств Шумщини разом зі знайомою організував у власних складських приміщеннях сортування гуманітарної допомоги з-за кордону. 

“Українка, яка мешкала в Польщі, довіряючи цим особам, передавала їм харчові продукти, одяг, взуття, лікарські засоби та засоби особистої гігієни, які призначалися для Шумської територіальної громади. Шахраї обіцяли сортувати одержані предмети гуманітарки та відправити їх до вказаного у деклараціях місця призначення, проте, з метою власного збагачення, заволоділи чужим майном на понад 367 тис. грн”, – розповідають у прокуратурі. 

Наразі до суду скерували обвинувальний акт за звинуваченням у шахрайстві щодо 2 місцевих жителів, які з метою незаконної наживи та власного збагачення, заволоділи гуманітарною допомогою з-за кордону для Шумської територіальної громади (ч. 3 ст. 190 КК України).

Також обвинувачені привласнили й незаконно зберігали велику кількість нарковмісних лікарських засобів з переданої гуманітарної допомоги, у зв’язку з чим їх дії додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 309 КК України (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту).

“Санкції інкримінованих статей КК України передбачають покарання до 8 років позбавлення волі”, – додали у прокуратурі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.