На реконструкцію вулиць Мазепи і Грінченка Львівська міськрада візьме 9,8 млн євро кредиту

Кошти залучать від Європейського інвестиційного банку на 20 років.

14.06.2024
На реконструкцію вулиць Мазепи і Грінченка Львівська міськрада візьме 9,8 млн євро кредиту

14 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про затвердження висновку щодо доцільності залучення 9,8 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка, повідомляє Lviv.media.

Загалом на реконструкцію вулиць необхідно 13,5 млн євро, з них 3,7 млн євро місто виділить самостійно, 9,8 млн євро візьме у кредит. За ці кошти на вулицях Мазепи та Грінченка повинні облаштувати окремі смуги для громадського транспорту. Як вказано у рішенні це необхідно, тому що у цьому районі розташований найбільший у Львові комплекс лікарень, у тому числі дитячих, на базі яких формується екосистема “Незламні“. Крім того, тут проходять 6 міських автобусних маршрутів, 1 тролейбусний та приміські маршрути.

Що зроблять за ці кошти

  • Забезпечать безбар’єрний простірна вул. Гетьмана І. Мазепи та вул. Б. Грінченка;
  • Створять зупинки громадського транспорту “острівного” типу шириною 3,0 м та довжиною посадкового майданчика 35 м, які будуть розташовані між смугою громадського та приватного транспорту;
  • Облаштують пандуси на зупинках;
  • Облаштують пішохідні переходи;
  • Збільшать кількості смуг руху до 4-5;
  • Облаштують 148 місць для паркування;
  • Створять велосипедну смугу шириною 1,5-1,85 м;
  • Влаштують зони озеленення площею 24 648 м2 .

Реалізувати інвестиційний субпроєкт повинні протягом трьох років, тобто до 2027 року. Кредит візьмуть терміном на 20 років з пільговим періодом до 4 років. Погашення відбуватиметься частковими платежами двічі на рік відповідно до графіка. Перший платіж має бути через 60 днів після отримання траншу, Джерелом повернення будуть кошти ЛКП “Львівавтодор”, а також інші джерела, передбачені законодавством.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.