На озеро у Стрийському парку повернулися лебеді

Птахи зимували у міському еколого-натуралістичному центрі, який адаптований до тривалого проживання пернатих.

28.02.2024
На озеро у Стрийському парку повернулися лебеді

Про це повідомляє “Львів. Містобудування”.

“Було дуже відчутно, що лебеді почуваються, як вдома і щасливі такому поверненню”, – розповіла враженнями  керівниця Стрийського парку Олена Мазурик.

Птахи зимували у міському еколого-натуралістичному центрі, тож лебеді продовж всієї зими контактували із водою. Це дуже важливо, аби птахи за час зими не розучилися плавати.

У Стрийському парку кажуть, що мають спеціальну систему, яка дозволяє нагрівати озеро під час морозів. Проте останні роки екологи та орнітологи наполягали, що озеру треба «перепочити» та замерзнути. Адже коли озеро взимку нагрівають, до нього прилітають качки та птахи з усієї околиці. Зважаючи на малі розміри озера, це суттєво його забруднює.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.