На Львівщині за тиждень госпіталізували 11 людей з холодовими травмами

З 29 листопада по 6 грудня на Львівщині по допомогу через холодові травми до закладів охорони здоров’я звернулися 12 людей, з них 11 госпіталізували.

07.12.2023
На Львівщині за тиждень госпіталізували 11 людей з холодовими травмами

Переохолодження, чи гіпотермія – це стан організму, який характеризується зниженням температури тіла до менше ніж 35°C і спричиняє негативні стани організму, а саме призводить до порушення нормальних процесів обміну речовин і знижує здатність організму поповнювати втрати тепла, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Температура тіла здорової людини становить 36,6 °C, але можливі незначні відхилення від 36,0 до 36,9 градуса за Цельсієм. За підтримку таких показників відповідає терморегуляція. І саме вона перша протистоїть холоду, який діє на наш організм. Як тільки температура тіла починає знижуватися, цей терморегуляційний механізм активізує свій обмін речовин. Це призводить до збільшення утворення тепла та зниження його тепловіддачі. У випадку, коли холод діє на організм тривалий час, власні ресурси вичерпуються, і температура тіла починає знижуватися. От тоді й виникає переохолодження», – пояснила лікарка з медицини невідкладних станів Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлана Когут.

Вона також назвала ключові симптоми гіпотермії: озноб; утруднена мова; сонливість; гусяча шкіра; цокотіння зубами; порушення координації рухів; зміна кольору шкіри; часткова та повна втрата свідомості; втрата пам’яті; больові відчуття у кінчиках пальців рук та ніг; дихання може бути уповільненим та поверхневим; пульс з порушенням ритму.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.