На Львівщині у річку Стрий випустили 2 тисячі мальків струмкової форелі

В Україні тривають роботи з поповнення водойм новими поколіннями цінних видів риб.

05.06.2023
На Львівщині у річку Стрий випустили 2 тисячі мальків струмкової форелі

Так, на Львівщині наприкінці травня провели зариблення річки Стрий на ділянці впадіння у неї річки Либохора. Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства.

Вказується, що до водойми випустили 2000 мальків струмкової форелі. Середня наважка рибопосадкового матеріалу становила близько 3 грам.

Це здійснювалося коштом компенсаційних коштів енергетичної компанії, що реалізовує проєкти зеленої енергетики у Львівській області.

Загалом цьогоріч рибні запаси річки Стрий на Львівщині вже поповнилися понад 3,7 тис. мальків струмкового пструга (інша назва цього виду форелі).

Довідка

Форель струмкова (пструг) – рідкісний аборигенний вид риби з родини лососевих. Її поширення в українських водоймах зумовлене наявністю прохолодних, чистих і прозорих вод зі швидкою течією й кам’янистим дном. Такі умови є, зокрема, у верхів’ях Пруту, Черемошу, Серету, Стрия, Дністра та його приток, у Тисі, Тересві, Тереблі, Ріці, а також у гірських річках Криму.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.