На Львівщині судили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо боявся наслідків війни

Жовківський районний суд Львівської області призначив три роки ув’язнення солдату, який отримав повістку, пройшов ВЛК, утім не з’явився на виклик у ТЦК для відправки на службу.

02.11.2023
На Львівщині судили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо боявся наслідків війни

Чоловік пояснив, що боявся можливих наслідків війни, тому свідомо вибрав бути засудженим, повідомляє Zaxsd.net.

31 березня 2023 року військовозобов’язаний отримав повістку про виклик до територіального центру комплектування і соціальної підтримки й 4 квітня не прибув на виклик для подальшої мобілізації і військової служби.

Солдат пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним за станом здоров’я для проходження військової служби, тому 4 квітня він мав прибути в ТЦК безпосередньо для відправки у військову частину. Слідчі повідомили чоловікові про підозру в ухиленні від призову від час мобілізації за ст. 336 ККУ.

У суді солдат свою провину визнав, однак зазначив, що свідомо не прийшов на виклик у ТЦК, оскільки боявся можливих наслідків війни після спілкування з другом, який служить у ЗСУ. Він свідомо вирішив, що краще бути засудженим, ніж потрапити на війну.

Суд призначив військовозобов’язаному три роки позбавлення волі.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.