На Херсонщині ЗСУ вже звільнили 75 населених пунктів

Тільки за жовтень українські військовослужбовці повернули під жовто-блакитний прапор 29 населених пунктів регіону.

12.10.2022
На Херсонщині ЗСУ вже звільнили 75 населених пунктів
Фото: умовне

У Херсонській області, за офіційними даними, Збройні сили України вже звільнили від російсько-окупаційних військ 75 населених пунктів. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає “Громадське”.

«Звільнення Херсонщини триває. Я, на жаль, не можу сказати більше, бо необхідно зберігати «інформаційну тишу». Але ми повинні щодня чекати на гарні новини», — зазначив він.

Янушевич каже, що ситуація на деокупованих територіях жахлива. Там дуже багато зруйнованих будинків, шкіл, дитячих садків і лікарень тощо.

Окупанти також зруйнували лінії електропередач, трансформаторні підстанції, газогони, водогони, котельні. Люди залишилися без води та світла.

«Нині ми з командою відвідуємо населені пункти, які нещодавно були деокуповані. Завдання — поспілкуватися з місцевими жителями, зрозуміти точки болю та одразу приступити до налагодження сталої життєдіяльності», — пояснив очільник ОВА.

Каже, що станом на 24 лютого в нині деокупованих населених пунктах проживали понад 19 тисяч людей. Зараз там залишається приблизно 7 тисяч.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.