МВФ ухвалив моніторингову програму для України

Вона сприятиме стабілізації макроекономічної ситуації в країні, а також залученню нової донорської підтримки.

20.12.2022
МВФ ухвалив моніторингову програму для України
Фото: умовне

Про це йдеться у заяві на сайті Міжнародного валютного фонду.

Основні заходи у межах цієї програми включають посилення мобілізації доходів і пожвавлення внутрішнього боргового ринку, підготовку стратегії фінансового сектора, а також підвищення прозорості та управління.

“Вторгнення Росії продовжує мати руйнівний соціальний та економічний вплив на Україну. У результаті цього економічна активність різко скоротилася, інфляція залишається високою, а державні фінанси перебувають під надзвичайним тиском”, – заявила Гіта Гопінат, перший заступник керуючого директора МВФ.

Вона додала, що владі в основному вдалося зберегти макроекономічну та фінансову стабільність. У той самий час потреби платіжного балансу залишаються дуже великими, а ризики надзвичайно високими.

Тому МВФ схвалило запит органів влади щодо моніторингу програми за участю правління. Її розроблено з урахуванням виняткових обставин України, щоб допомогти владі впроваджувати зважену макроекономічну політику в цей особливо важкий період і пришвидшити донорське фінансування.

Програма не передбачає виділення нових траншів, але вона сприятиме залученню фінансування від інших міжнародних донорів у 2023 році.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.