Мешканця Львівщини ув’язнили за погрози та вимагання грошей

Червоноградський міський суд виніс вирок червоноградцю Артуру Ш., який вимагав від знайомого 28 тис. грн, який він раніше йому заплатив за ремонт автомобіля.

28.08.2024
Мешканця Львівщини ув’язнили за погрози та вимагання грошей

Упродовж жовтня – листопада 2021 року Артур Ш. погрожував вбивством та побиттям своєму знайомому та вимагав від нього сплатити 28 тис. грн. Після чергових погроз на початку листопада він отримав від нього 3 тис. грн та вимагав іще 2 тис. грн, погрожуючи розправою. Після чергових погроз він прийшов додому до знайомого та отримав від нього ще півтори тисячі гривень, після чого його затримали поліцейські, повідомляє Zaxid.net.

Крім цього, Артур Ш. незаконно придбав револьвер та шість патронів до нього. Зброю, а також іще 17 незаконно придбаних патронів, які він зберігав удома, вилучили поліцейські під час обшуку у листопаді 2021 року.

У суді Артур Ш. спершу свою провину у вимаганні та погрозах знайомому частково заперечував. Однак пізніше він розповів, що познайомився з цим чоловіком у 2018 році, тоді він займався ремонтами автомобілів. Артур Шишковський здавав йому на ремонт свій автомобіль кілька разів, купував запчастини, однак авто постійно виходило з ладу. Тому він вирішив вимагати від товариша повернути сплачені за ремонт гроші. Щодо незаконної зброї, то він пояснив, що знайшов револьвер ще у 2016 році на смітнику.

Враховуючи обставини справи, суддя Червоноградського міського суду Марта Мельникович визнала Артура Ш. винним у вимаганні та незаконному зберіганні зброї за ч. 2 ст. 189 та ч. 1 ст. 263 ККУ та призначила сукупно 3 роки і місяць позбавлення воді. Крім цього, він має сплатити товаришу 5 тис. грн моральної шкоди.

Цей вирок можна оскаржити в апеляції.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.