Медики у Львові врятували немовля, яке не могло самостійно дихати

Дівчинка з Тернопільщини народилася передчасно — на 37-му тижні вагітності. Перші три тижні після пологів минули добре — дитина була цілком здоровою.

26.02.2024
Медики у Львові врятували немовля, яке не могло самостійно дихати

Згодом у дитини почалися хрипи та ускладнення дихання. Тернопільські медики діагностували у дівчинки пневмонію та почали відповідне лікування. Проте стан дитини погіршувався, повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

“Лікарі зробили КТ і виявили, що на корені язика дитини утворилася велика кіста — розміром 1 см 3 мм. Вона поступово росла. А це — ризик для життя. У будь-який момент крихітка могла задихнутися. Потрібно негайно видаляти новоутвір”, – йдеться у повідомленні.

Дівчинку скерували на операцію до Львова. Там дитині провели бронхоскопію. Набряк горла у Вероніки збільшувався, тож їй ввели інтубаційну трубку, під’єднали до апарату штучної вентиляції легень та ввели у стан медикаментозної коми. Також через низький рівень гемоглобіну, дитині провели переливання крові.

Лікарі провели операцію дитині. Новоутвір успішно видалили та розблокували дихальні шляхи немовляти. Вероніка вже повністю одужала та повернулася з батьками додому.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.