Майже 100 тисяч добровольців прийшли у тероборону одразу після вторгнення рф

В окопах на передовій – і доктори наук, і фермери, і професійні військові, і співаки, і люди творчих, інтелектуальних професій, айтівці.

15.03.2023
Майже 100 тисяч добровольців прийшли у тероборону одразу після вторгнення рф
Фото: УНІАН

Майже 100 тис. добровольців вступили до лав Сил територіальної оборони ЗСУ у перші тижні повномасштабного вторгнення росії до України. Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у етері телемарафону “Єдині новини” 14 березня.

Маляр нагадала, що перший загін українських добровольців вирушив на фронт ще з Майдану в березні 2014 року.

“Сьогодні ми маємо історію, коли добровольці вже другою хвилею відправлялися на фронт. Це лютий 2022 року. У перші тижні широкомасштабного вторгнення майже сто тисяч добровольців прийшли у Територіальну оборону, яка є складовою частиною Збройних сил України”, – розповіла Маляр.

“Українці, які пішли до війська добровольцями, фактично стали професійними військовими. Вони протистоять потужному ворогу так, що ворог не може реалізувати свої задуми і цілі”, – наголосила Маляр.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.