Львівський бізнесмен Свіщов купив компанію-виробника мінеральних вод

Антимонопольний комітет України на засіданні 29 серпня дав дозвіл ТОВ «Води Поляни» львівського бізнесмена Олександра Свіщова на придбання частки в статутному капіталі МПП «Алекс», ТОВ «Аква Алекс» і ТОВ «Закарпаткурортмінводи».

30.08.2024
Львівський бізнесмен Свіщов купив компанію-виробника мінеральних вод
На фото Олександр Свіщов

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Усі три компанії, що потрапляють під купівлю, зареєстровані в селі Поляна біля Мукачева на Закарпатті та спеціалізуються на виробництві мінеральної води. Їхній асортимент включає бренди «Лужанська», «Поляна Квасова-8», «Шаянська», «Поляна Купель-5», «Вершина» та інші.

Основні бенефіціари цих закарпатських компаній – Андрій Петьовка (син народного депутата і колишнього мера Мукачева Василя Петьовки) та закарпатський бізнесмен Василь Попп.

Олександр Свіщов – львівський підприємець, партнер Григорія Козловського та колишній власник Винниківської тютюнової фабрики. Ключові фігури групи компаній родини Свіщових – Олександр Свіщов і його син Віталій, депутат Львівської міськради 7-8-го скликань. Група спеціалізується на нерухомості і володіє спортивно-розважальним комплексом Leoland у Львові на вул. Мельника, де раніше розташовувався палац спорту «Україна».

У листопаді минулого року Олександр Свіщов та засновник компанії Dragon Capital Томаш Фіала планували разом придбати виробника мінеральних вод у Трускавці Львівської області.

Нагадаємо, АМКУ оштрафував  Свіщова та його сина на майже мільйон гривень. Підприємець вчинив два порушення, придбавши акції АТ “Лев” без отримання відповідних дозволів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.