Львівські медики врятували молоду жінку, у якої зупинилося серце

Лікарі приїхали на виклик до 37-річної жінки, у якої були проблеми з диханням. Під час госпіталізації у пацієнтки зупинилося серце.

01.09.2023
Львівські медики врятували молоду жінку, у якої зупинилося серце

Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За словами лікарки з медицини невідкладних станів ПС №1 станції “Львів” Катерини Городник, бригада виїхала на черговий виклик: “Важко дихати. Жінка, 37 років”.

Коли швидка приїхала, пацієнтка мала знижений артеріальний тиск 90 на 60 мм рт. ст., тахікардію (близько 110-120 ударів за хвилину) і низьку сатурацію – 60%. Скаржилася на утруднене дихання. Медики провели фізикальні методи обстеження: ЕКГ, глюкометрію, поставили внутрішньовенний катетер тощо.

Діагностували в жінки гостру лівошлуночкову недостатність, що в такому віці взагалі не є характерно. Попередні кілька днів жінка відчувала задишку, до лікарів не зверталася, до того ж має цілий набір хронічних захворювань.

“І от в момент, коли ми її готували до госпіталізації, в пацієнтки відбулася зупинка серцевої діяльності. Ми почали реанімаційні заходи. Одразу оцінили серцевий ритм за допомогою дефібрилятора – визначили асистолію, яка в процесі реанімаційних дій змінилася на безпульсову електричну активність, і десь через 15 хвилин реанімації з’явився пульс на центральних, а згодом на периферичних судинах. Дихання пацієнтки ми підтримували мішком “амбу”.

Стабілізовану, із самостійним серцебиттям доставили хвору до лікувального закладу.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.