Львівські медики врятували 54-річного пацієнта від паралічу

Ігор родом із Херсонщини. У 2022 році в чоловіка почала розпухати щока. Він збирався почати лікування, однак його село опинилося в окупації

31.07.2024
Львівські медики врятували 54-річного пацієнта від паралічу

Через пів року, після деокупації, Ігоря доправили до лікарні в Херсоні. Цьогоріч його прооперували у Львові, повідомляє пресслужба Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

“Ми сиділи в будинках і боялись навіть вийти на вулицю. Окупанти зайняли лікарні, вивозили медичне обладнання, вони були практично усюди. Було дуже складно, але ми не втрачали надії, що наші захисники нас визволять”, — поділився чоловік.

За пів року село деокупували. За словами Ігоря, до лікарні в Херсоні його відвезли військові. Там він отримав кілька циклів хіміотерапії й променевого лікування, але стався рецидив.

Пацієнта скерували до Львівського онкоцентру. В медзакладі чоловіка дообстежили й вирішили оперувати.

“Пацієнт потрапив до нас із діагнозом “рак альвеолярного паростка нижньої щелепи справа”. У нього була III стадія захворювання. Це був доволі складний випадок, коли пацієнт вже отримав всі консервативні методи лікування, але недуга повернулась. Тож допомогти йому могло тільки оперативне втручання. Ми видалили частину нижньої щелепи, провели резекцію дна порожнини рота та язика і радикальну лімфодисекцію шиї, тобто видалили всі лімфатичні вузли шиї”, — розповів в. о. генерального директора Львівського онкоцентру Олег Дуда.

Операція минула вдало. Зараз Ігор почувається добре.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.