Львівські лікарі врятували передчасно народжених двійнят

Медики виходили двійню, яка народилася на 28-му тижні вагітності. Братика та сестричку спершу лікували у Чернівцях, а згодом — у Львові.

04.07.2024
Львівські лікарі врятували передчасно народжених двійнят

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Таїсія та Тимофійко народилися у Чернівцях передчасно на 28-му тижні вагітності. Сестричка із вагою 950 г, братик — 1200. Обоє діток мали ускладнення.

“У Тимофійка — виникли проблеми з травленням і зором, анемія та пахові грижі. А у Таїсії на тлі внутрішньошлуночкового крововиливу, а це типова для передчасно народжених дітей проблема, виникла гідроцефалія — накопичення мозкової рідини. Цю недугу ще називають “водянкою головного мозку”. Надлишкова рідина призводить до підвищення тиску, збільшення черепа, загрожує ушкодженням мозку та перешкоджає розвитку нервової системи дитини”, – йдеться у повідомленні.

Спершу дітей виходжувати у Чернівцях, а згодом — у Львові. Таїсії було потрібне оперативне втручання — нейрохірургічна корекція гідроцефалії.

“Встановили їй вентрикуло-перитонеальний шунт — це спеціальний механізм, який забезпечує відтік зайвої рідини. Один кінець шунта встановлюють у мозку, а інший виводять через животик. Операція пройшла успішно. Відтак, завдяки відновленню циркулювання мозкової рідини, лікарям вдалося зменшити тиск у черепі крихітки і тепер вона має змогу нормально розвиватися“, – додали у дописі.

У Львові дітей лікували майже два місяці.

Таїсію та Тимофія виписали із медзакладу із вагою по 3 кг.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.