Львівські фірми викрили на тендерній змові з ремонту лавок у центрі міста

У четвер, 12 жовтня, Антимонопольний комітет викрив змову між двома учасниками аукціону щодо ремонту вуличних меблів у центрі Львова.

16.10.2023
Львівські фірми викрили на тендерній змові з ремонту лавок у центрі міста

Як з’ясував Антимонопольний комітет, під час підготовки та участі у торгах два підприємства узгоджували свої дії, про що свідчать виявлені докази.

Йдеться про товариства з обмеженою відповідальність «Торговий дім «Лоза» та «Виробничо-проектне об’єднання «Фікс». Це стосується закупівлі послуг з поточного ремонту вуличних меблів (лавок) на території пішохідної зони центральної частини Львова, яку замовила у 2021 році Галицька районна адміністрація Львівської міської ради.

Антимонопольний комітетвирішив оштрафувати ТзОВ «ТД «Лоза» та ТзОВ «ВПО «Фікс» за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів. Відтак кожне підприємство має заплатити по 68 тис. грн.

“Згідно з законом України «Про публічні закупівлі» підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів”, – йдеться у повідомленні.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.