Львівська міськрада відсудила понад 1 млн грн у компанії Тараса Козака

Юристи департаменту містобудування ЛМР відсудили понад 1 млн 100 тисяч гривень за несплату оренди земелі.

07.02.2024
Львівська міськрада відсудила понад 1 млн грн у компанії Тараса Козака

Про це повідомляє заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

«Юристи департаменту містобудування відсудили всю заборгованість, а ЛМР розірвала в суді договір оренди з ТзОВ «Капітал Плаза», яка належить родині зрадника України Тараса Козака. За місяць до повномасштабного вторгнення це підприємство припинило сплачувати кошти за оренду комунальної землі, заборгувавши громаді понад 1 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про оренду комунальної землі на вулиці Городоцькій, 290. За цією адресою розташований недобудований інженерно-лабораторний корпус, який планували перетворити на великий офісний центр. Ця будівля спочатку перебувала у власності ТОВ «Керамбуд». Згодом право власності переоформили на ТОВ «Капітал Плаза», яку й заснував сам «Керамбуд».

Ділянка площею 0,62 га була в оренді ТзОВ «Капітал Плаза» як землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

«У суму включили не лише борг за оренду, а й інфляційне збільшення – 3% річних та пеню. Таким чином загальна сума повернутого у бюджет громади боргу – понад 1 млн 100 тис. грн», – зазначив Зубач.

Оскільки орендар систематично порушував умови договору оренди землі, його розірвали. В обох випадках ані власники «Капітал Плаза», ані його представники до суду не зʼявлялись.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.