Лікарі у Львові врятували новонароджену дитину, в якої стався інсульт

Нейрохірурги виконали маленькому Дениску операцію на головному мозку.

08.10.2024
Лікарі у Львові врятували новонароджену дитину, в якої стався інсульт

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Львів’янин Дениско народився на два тижні раніше, ніж планувалося, і вже зʼявився на світ із запаленням легень. Ще за кілька днів, під час УЗД, медики виявили, що у малюка стався крововилив у мозок, тобто інсульт. А коли почав проявлятися набряк, за порятунком маму з немовлям терміново скерували до нейрохірургів лікарні святого Миколая.

Спеціалісти діагностували малюкові гідроцефалію – це внутрішньочерепне скупчення спинномозкової рідини – ліквору, що без втручання неминуче призводить до ушкодження органу. У шлуночках внаслідок інсульту утворилися кров’яні згустки. Їх треба було якнайскоріше видалити.

Нейрохірурги Тарас Микитин та Ігор Гоменюк вирішили негайно оперувати Дениска, якому не були тоді і місяця. А важив хлопчик лише 2,5 кілограми.

Під час першого втручання лікарі забрати кровʼяні згустки через маленький розріз усього в кілька міліметрів. Під час другого втручання нейрохірурги встановили Денискові резервуар Оммайя – пристрій, який за повторних набряків дозволить лікарям легко прибирати зайву рідину з головного мозку дитини та регулювати спинномозковий тиск.

Нині, після двох рятівних операцій, Денискові вже краще. Але ще якийсь час малюк з мамою мусять перебувати у лікарні. Від появи хлопчика на світ минуло понад два місяці, але вдома вони ще не були.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.