Латвія передасть Україні всі свої системи Stinger

Міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце оголосила про рішення передати Києву всі наявні в країні переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger.

21.04.2023
Латвія передасть Україні всі свої системи Stinger

Про це вона заявила на зустрічі союзників України на базі Рамштайн у Німеччині.

“Латвія відгукнулася на прохання України про постачання систем ППО і вирішила передати всі Stinger, які у нас ще є. Ми зробимо все можливе, щоб доставити їх в Україну якнайшвидше”, — сказала Мурнієце.

За її словами, ПЗРК Stinger, які Латвія відправила Україні, воюватимуть “не тільки за свободу України, але й за безпеку Латвії”.

Водночас міністерка наголосила, що передача Україні ПЗРК не означає, що Латвія повністю залишиться без переносних систем протиповітряної оборони.

“Замість них ми матимемо сучасніші системи RBS, траєкторію снарядів можна буде змінювати навіть після пострілу”, — сказала вона.

Крім того, міністерка зазначила, що Латвія продовжує реалізовувати програму підготовки українських військових.

“Нашою метою було подвоїти кількість українських солдатів, які пройшли підготовку в Латвії цього року, порівняно з 2022 роком. Зараз ми бачимо, що зможемо підготувати ще більше солдатів ЗСУ на різних рівнях. Я впевнена, що до кінця року Латвія підготує майже 3 000 солдатів Збройних сил України”, — сказала Мурнієце.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.