Кремлівські ЗМІ поширюють фейк про “визволення Львівщини Гітлером”

Новину тиражують російські медіа, пропагандисти у Telegram та деякі користувачі X.

04.07.2024
Кремлівські ЗМІ поширюють фейк про “визволення Львівщини Гітлером”

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Брехня: в українських підручниках з історії пишуть, що Гітлер визволив Львівщину в 1941 році та зіграв одну з вирішальних ролей у звільненні українських земель від радянських окупантів. Цю новину тиражують кремлівські ЗМІ, пропагандисти у Telegram та деякі користувачі X”, – йдеться у повідомленні.

Російські пропагандисти не наводять автора підручника та рік видання. У фейковій новині наведена сторінка з «підручника», матеріал якої не відповідає структурі навчальної програми з історії України, або навіть локальному курсу з історії Львова.

Окрім того,  історія Першої світової війни на території Львівщині подана скупо та неграмотно, відсутня більша частина пласту історії Перших визвольних змагань. Повністю відсутній міжвоєнний період.

“Тож «підручник» з такими фактологічними помилками і тим більше глорифікацією Гітлера, яка в Україні підпадає під кримінальну відповідальність за пропаганду нацизму, не могли допустити до навчальної програми. Найімовірніше, що це аматорська і дуже поспішна підробка росіян”, – наголосили у дописі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.