Кремль просив відновити переговори після початку контрнаступу ЗСУ

Україна розпочне переговори лише після досягнення всіх цілей на полі бою. А зараз відбувається переломний момент у війні, яка розпочалася у 2014 році.

13.09.2022
Кремль просив відновити переговори після початку контрнаступу ЗСУ
Фото: умовне

Контрнаступ Збройних сил України змусив офіційних осіб РФ звернутися до Києва для поновлення переговорів, проте українська сторона відмовилася, оскільки військових цілей у протистоянні з державою-агресором ще не досягнуто. Про це в інтерв’ю для France 24 заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає “Фокус”.

“Стефанішина сказала, що останніми днями російські офіційні особи зверталися до України для переговорів, але тепер її країна має більше важелів упливу, і вона почне переговори тільки після того, як досягне своїх військових цілей”, — ідеться в публікації.

За словами журналістів, Стефанішина зазначила, що зараз росіяни пропонують Києву переговори, щоб зупинити просування ЗСУ під час контрнаступу.

Під час бесіди міністерка назвала цей етап протистояння поворотним моментом не лише в повномасштабному вторгненні військ РФ, що розпочалося 24 лютого, а й у всій війні, що триває з весни 2014 року. Стефанішина висловила впевненість, що тимчасово окуповані регіони Донецької та Луганської областей і Крим повернуться під контроль уряду України.

Крім цього, міністерка закликала лідерів європейських держав запровадити додаткові санкції щодо РФ, зазначивши, що тема енергоресурсів Росії є її слабким місцем, і обмеження мають бути спрямовані саме на цей сектор.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.