Іран, який постачає Росії дрони, не визнає анексії українських територій

У МЗС Ірану заявили, що не визнають псевдореферендуми, організовані РФ в тимчасово окупованих територіях України.

04.10.2022
Іран, який постачає Росії дрони, не визнає анексії українських територій
Фото: умовне

“Іран керується принципом територіальної цілісності держав та не визнає спроби Росією анексії окупованих територій України”. Про це заявив представник МЗС Ірану Нассер Канаані, пише офіційний сайт міністерства.

“Ісламська Республіка Іран, як завжди та виходячи зі своїх принципових позицій, наголошує на необхідності повного дотримання принципу територіальної цілісності країн як фундаментальної норми міжнародного права та поваги до принципів і цілей Статуту ООН”, – зазначив він.

Він також додав, що Іран закликає “уникати будь-яких провокаційних дій, які можуть порушити шлях до миру, стабільності та спокою”.

Водночас він звинуватив НАТО та США у провокаціях, які призвели до війни.

“На жаль, бурхливий вогонь війни в Україні, викликаний провокаційними діями НАТО, який очолює США, все ще вирує, а зусилля зі зниження напруженості та конфлікту не дали жодних результатів через дії деяких залучених сторін, які переслідують свої інтереси у продовженні кризи та напруженості “, – сказав він.

Додамо, що в російсько-українській війні Іран, як вважається, перебуває на боці Росії, надаючи їй політичну та військову підтримку.

У серпні стало відомо, що Росія отримала від Ірану “сотні” безпілотників, які можуть бути використані під час її повномасштабного вторгнення в Україну – попри заклики Вашингтона до Тегерана не робити цього.

Після цього українські військові не раз збивали іранські безпілотники, які здійснюють атаки на південні міста.

Нагадаємо, що країна-терористка КНДР єдина у світі визнала так звані “референдуми” Росії на тимчасово захоплених українських територіях.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.