Художники з чотирьох країн створюють 20-метровий стінопис у Львові

Митці зі США, Великої Британії, Литви та України на 20-метровій стіні намалюють сім різних малюнків, які в результаті складуться в одне велике панно

04.07.2024
Художники з чотирьох країн створюють 20-метровий стінопис у Львові

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Створення панно у Львові відбувається у рамках проєкту “MaLonNY” – постійного фестивалю вуличного мистецтва та музики та творчого симпозіуму, який з 2014 року проводиться в литовському місті Маріямполе.

Для створення муралу до Львова приїхало сім митців: Джуді Тувалетстіва (США), Джефф Вудбері (США), Філіп Ґрізвуд (Велика Британія), Єва Воронецькіте (Литва), Ірина Водолажченко (Україна), Маша Шанго (Україна) та Рей Барткус (Литва/США). Кожен митець малює свою частину стіни в своєму стилі, однак так вийшло, що композиційно всі малюнки складаються у єдине «Дерево життя».

Впродовж 5 днів (з 1 по 5 липня) на стіні біля дитячого майданчика розміром 20 на 10 м художники малюють свої роботи.

«Я дуже радий, що нам це вдалося, що митці погодились, що вони захотіли приїхати. Всі дуже щасливі, можете запитати в них чи побачити по них. Я дуже радий, що цей проєкт стався. Моя ціль, насправді, в тому, щоб робити його регулярно, кожного року.

Ми маємо схожий проєкт в Маріямполі, в Литві. Він існує вже 11 років. Моя мрія мати такий же тривалий проєкт тут. Можливо не лише у Львові, а й в інших містах. Також будемо запрошувати більше митців з інших країн. Ми до цього йдемо», – наголосив Томас Іванаускас, аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.