Горбачов був злочинцем — міністр оборони Литви

Про смерть першого та єдиного президента СРСР Михайла Горбачова стало відомо 30 серпня. Він помер у віці 92 років внаслідок важкої хвороби.

31.08.2022
Горбачов був злочинцем — міністр оборони Литви
Михайло Горбачов

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас відреагував на його смерть. У соцмережах він написав, що Михайло Горбачов був злочинцем, який наказав жорстоко придушити мирні протести у Вільнюсі та інших місцях.

“Він був злочинцем, який наказав жорстоко придушити мирні протести у Вільнюсі, Тбілісі, Алма-Аті, Баку та інших містах. Ніякого каяття не було. Такі спогади, хоча про мертвих говорять або добре, або нічого. Але не цього разу. Єдиний плюс в тому, що він підписав капітуляцію Радянського Союзу”, – написав Анушаускас у Facebook.

Довідка

Михайло Горбачов народився у 1931 році, був політичним діячем СРСР, останнім Генеральним секретарем ЦК КПРС, останнім головою президії Верховної Ради СРСР та першим і єдиним президентом СРСР з 1990 по 1991 рік.

 У 1990 році став лауреатом Нобелівської премії миру. У заяві Нобелівського комітету це рішення пояснили «провідною роллю» Горбачова у мирному процесі між СРСР та Заходом, під час якого «конфронтація змінилася переговорами».

Однак міжнародна репутація Горбачова постраждала через придушення демократичних виступів у балтійських республіках. Після невдалого путчу в серпні 1991 року, прискореного розпаду СРСР влада Горбачова ослабла, і 25 грудня 1991 він пішов у відставку.

У 2014 році Горбачов підтримав анексію росією Криму. За це у 2016-му Служба безпеки України заборонила йому на 5 років в’їзд в Україну.

 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.