Глава Пентагону: Шанси на весняний контрнаступ ЗСУ дуже хороші

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вважає, що навесні Україна матиме дійсно хорошу можливість досягти успіху в результаті нового контрнаступу, скориставшись виснаженням російської армії та новою військовою допомогою від держав Заходу.

28.03.2023
Глава Пентагону: Шанси на весняний контрнаступ ЗСУ дуже хороші
Фото: Associated Press

Глава Пентагону розповів про майбутню перевагу ЗСУ над ворожими силами під час слухань у Сенаті, передає ZN.ua.

Він пояснив, що нашим захисникам вдалося завдати суттєвих втрат окупантам, внаслідок чого ті так сильно виснажили свої запаси броньованої техніки, як “ніхто ніколи не міг уявити”. За словами Остіна, спроможності рф вичерпуються.

Зокрема, Міноборони США спостерігає, як через рівень втрат росія повертає на озброєння старі радянські танки Т-54 і Т-55, представлені ще в 1940-50-х роках. Також агресор частіше поставати перед труднощами в забезпеченні армії артилерійськими снарядами та іншими речами, через що змушений просити про допомогу Іран і Північну Корею.

“Я думаю, ми побачимо активізацію боїв навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також завдяки тому, що ми вже зробили й продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дійсно хороший шанс скористатися перевагою”, – наголосив Остін.

Відповідаючи на уточнювальне запитання одного з сенаторів, глава Пентагону також підтвердив, що вірить у “реальну” можливість ЗСУ досягти “значного прогресу” на фронті до початку наступної зими.

“Я вірю, що є шанс. І ми робимо все можливе, щоб вони мали найкращу можливість на успіх”, – підсумував він.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.