Глава МЗС Угорщини обурився присутністю Кулеби на зустрічі НАТО

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто незадоволений рішенням відновити роботу комісії «Україна — НАТО» на рівні глав МЗС.

05.04.2023
Глава МЗС Угорщини обурився присутністю Кулеби на зустрічі НАТО

«Починається півтораденна зустріч міністрів закордонних справ НАТО. Ми приїхали сюди з надією, що ніхто не поставить під сумнів справедливість нашого попереднього спільного рішення, відповідно до якого НАТО не є стороною війни, що триває по сусідству з нами, і що необхідно зробити все, щоб не допустити розвитку прямого конфлікту НАТО та росії. Запрошення міністра закордонних справ України [Дмитра Кулеби] порушує принцип єдності союзників по НАТО, але ми беремо участь у зустрічі в дусі конструктиву. Я також уточню зараз, що Угорщина підтримуватиме будь-які інтеграційні зусилля України тільки й виключно в тому випадку, якщо українці повернуть закарпатським угорцям ті права, які вони мали до 2015 року», — написав Сійярто у Facebook 4 квітня.

3 квітня стало відомо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у засіданні комісії «Україна — НАТО» у Брюсселі 3—4 квітня. Це перше засідання комісії на рівні міністрів закордонних справ за участі України за шість років. Із 2017 року Угорщина блокувала проведення засідань на міністерському рівні. У такий спосіб Будапешт протестував проти українських законів про мову та освіту.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.