Гетманцев відповів Козицькому щодо схем у львівській податковій

Працівників львівської податкової неодноразово викривали на незаконному відшкодуванні ПДВ.

21.12.2022
Гетманцев відповів Козицькому щодо схем у львівській податковій
Данило Гетманцев

20 грудня з посади звільнили головного податківця Львівщини Андрія Щербака. Ще в серпні у Львівській ОВА заявляли, що з 1 січня 2022 року податкова області відшкодувала 129 млн грн 13 підприємствам на Львівщині, які не мають жодного працівника.

21 грудня стало відомо, що виконувачем обов’язків начальника Головного управління ДПС у Львівській області призначили Флиса Андрія Степановича, начальника відділу контролю за відшкодуванням ПДВ. Саме цей підрозділ безпосередньо відповідає за перевірку, підтвердження достовірності заявлених до відшкодування сум та формування висновків для відшкодування ПДВ з бюджету. Додамо, що саме через зловживання з ПДВ “злетів” з посади Андрій Щербак.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розкритикував народного депутата України і голову Комітету ВРУ з питань фінансів Данила Гетьманцева, який опублікував після цього “переможний” допис про відсторонення керівництва львівської податкової у повному складі.

Зокрема через те, що перевірки ДПС відбулись лише через пів року з того часу, як Львівська ОВА вийшла у публічний простір з підозрою керівництва Львівської ДПС у непрозорому відшкодуванні ПДВ.

У ще одному дописі Козицький нагадав, що 21 грудня Бюро економічної безпеки розкрило чергову злочинну схему відшкодування ПДВ: у компаній відомого львівського бізнесмена вилучили понад 25 млн грн готівкою. Фірма завдала державі збитків у вигляді незаконного бюджетного відшкодування ПДВ майже на 35,4 млн грн. Найімовірніше, це відбулося під “необачним оком” Андрія Флиса.

“Але ці речі нікого не зупинили. Ні Данила Гетманцева, ні очільницю ДПС України Тетяну Кірієнко. Бо погодження Андрія Флиса відбулось моментально – за один день”, – додав голова ОВА.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев згодом відповів на звернення Максима Козицького.

“Пану Козицькому, що згадав мене сьогодні двічі, відповім по пунктах.

  1. Так, я підтримую рішення керівництва ДПС про не призначення вашого друга Лазорко в керівництво обласної ДПС. І взагалі не раджу вам, на майбутнє, просувати друзів Тараса Козака з ОПЗЖ, погана прикмета.
  2. Ні, шантаж з відключенням світла в ДПС та іншими погрозами не пройде.
  3. Так, якщо вчинений злочин будь-ким в податковій – за ним буде відповідне покарання. Якщо вас або ваших друзів така система не влаштовує, то можливо час змінити і роботу, і команду.
  4. Ні, шахраї не мають працювати ані на митниці, ані у податковій, ані у інших органах. Ніколи.
  5. Так, ми перезавантажили шість регіональних ДПС і будемо робити це надалі стільки разів, скільки негідників зловимо.
  6. І так, мені особисто хотілося б, аби подібна практика була розповсюджена на всі державні органи, включаючи місцеві. Саме це швидко і ефективно подолає системну корупцію, кумовство та кругову поруку, як в улюбленому нами з вами Сінгапурі”, – написав Гетманцев у своєму телеграм-каналі.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.