Форум учнівської та студентської молоді “ВАЙБ” на Львівщині зібрав понад 3000 учасників

Серед учасників форуму – студенти закладів професійно-технічної освіти, учні 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, їхні батьки, вчителі, викладачі, представники освітніх установ і державних органів, підприємці.

20.10.2024
Форум учнівської та студентської молоді “ВАЙБ” на Львівщині зібрав понад 3000 учасників

Як повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА, метою заходу було створення платформи для обміну досвідом, набуття практичних навичок і встановлення контактів із потенційними роботодавцями. Дуже важливо сприяти працевлаштуванню молоді, підтримувати їхню мотивацію залишатися в Україні та допомагати у розвитку карʼєри.

Для учасників було організовано панельні дискусії з експертами із галузей економіки та освіти, Ярмарок професій, на якому студенти змогли особисто зустрітися з потенційними роботодавцями, Ярмарок профтехів, призначений показати приклади досягнень їхніх студентів, та майстер-класи від роботодавців.

⠀⠀

“Молодіжний профорієнтаційний форум «Вайб» це один з найкращих заходів для молоді, який відбувся на Львівщині, а, можливо, в Україні. Хочу зазначити, що це не лише моя думка, про це свідчать тисячі коментарів учасників форуму, відгуки з інших регіонів країни й іноземних партнерів. Форум вдався завдяки команді співорганізаторів, серед яких ГО «ВАЙБ», Львівська ОВА, Українське Бізнес-Братство, Капітель, ГО UMIND. Окреме спасибі нашій оргкоманді, партнерам, бізнесу, департаменту освіти, профтехам, територіальним громадам й школам і звичайно учням та студентам.Ми переконані разом ми змогли хоч трохи змотивувати школярів та підлітків залишатися в Україні та обирати найкращу професію для себе, ставати професіоналами. Через ковід й війну молодь багато в чому обмежена, а дехто з них чи не вперше у Львові, тож такий форум це можливість відчути себе щасливішими і впевненішими в собі. Гадаю, що окрім ярмарків профтехів, майстер-класів, конкурсів та дискусій наші юні друзі відчули й надихнулися атмосферою від виконавця YAKTAKа. Віримо, що всі ми будемо ще більше Мріяти. Діяти. Змінювати!” – зазначив Іван Пикус, начальник відділу профтехосвіти департаменту освіти і науки Львівської ОДА, співорганізатор Форуму.

Для усіх учасників Форум став майданчиком для обміну досвідом, нових знайомств і корисних інсайтів.

«Ми з командою Junior Achievement Ukraine та мінікомпаніями Львівщини організовували ярмарок мінікомпаній, а також розповідали про те, як підприємництво може стати ще одним напрямом розвитку карʼєри і монетизації своїх знань та вмінь для учнів закладів профтехосвіти. Наші переможці конкурсу «JA Компанія 2024 року» – мінікомпанія «Feel Touch» з Новояворівського ВПУ – ділилася з учнями своєю історією успіху і досягненнями», – розповіла Віра Другова, менеджерка освітніх програм Junior Achievement Ukraine.

Окрім навчання справжніх професіоналів, заклади професійно-технічної освіти виховують і свідомих громадян. Підтвердженням цьому стали благодійні аукціони, організовані ЗПТО на закупівлю дронів для 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

“З огляду на сьогоднішній досвід можна зробити кілька висновків: 1. Кількатисячний захід вийшов вдалим, успішним! 2. Варто зробити цей форум щорічним! 3. Можна сміливо проводити міжрегіональний захід вже наступного року у Львові! Дякую усім учасникам та організаторам форуму за цей неймовірний досвід, а Голові Львівської ОВА Максиму Козицькому – за участь та підтримку розвитку освіти!», – прокоментував директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.

Організаторами форуму стали Львівська обласна державна адміністрація, компанія Kapitel, Українське Бізнес Братство, ГО “UMIMD”. До організації цього масштабного заходу долучились також генеральні партнери LA ПʼЄЦ, RAROG GROUP, DECIDE та бізнес-партнери GIZ, CeDePe, Li-Tay, Arbofari, Elf Decor, Меблевий кластер, Layher, Рієл Енерго, Така мака & Dиз art, FlexoRes, Gabion Plus, OKSANA MUKHA, Grand Hotel, Queen Wear, Файні льоди.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.