Фермер з Херсонщини передав майже 2 тонни кавунів прикордонникам Львівщини

Благодійник Степан Горбяк родом із Херсонської області, займається фермерством 25 років. Чоловік передав прикордонникам 7 прикордонного Карпатського загону майже дві тонни кавунів.

15.08.2024
Фермер з Херсонщини передав майже 2 тонни кавунів прикордонникам Львівщини

На Херсонщині Степан мав 400 гектарів поля, проте через широкомасштабне вторгнення і окупацію був змушений покинути все – землю, техніку, майно і переїхати. На Львівщині йому з родиною довелося починати все з початку. На чотирьох гектарах землі сім’я фермера висадила кавуни. Зараз збирають перший урожай, з якого Степан частину передав для прикордонників Львівського загону, повідомляє Державна прикордонна служба.

«Ми з самого початку займаємося благодійністю. Я вирішив виростити кавуни і передати нашим воїнам, хлопцям і дівчатам, які нас боронять і дають нам можливість працювати і піднімати наш бюджет», – зазначає Степан.

Кавуни пройшли відповідне лабораторне дослідження, мають сертифікати та додатково їх перевірив спеціаліст служби безпечності харчових продуктів.

Львівський кавун, вирощений по херсонській технології, відправиться у всі відділи прикордонної служби загону.

«Кавуни для наших захисників, аби їх порадувати цим смаком літа. Дуже хочеться подарувати такий смак літа і щоб вони відчули його. Хочеться, щоб вони відчули смак свіжості херсонського кавуна, адже хоча вони зараз вирощуються на Львівщині, але за херсонською технологією», – розповіла донька фермера Діана.

Діана є солісткою гурту SOWA. Дівчина з початку повномасштабного вторгнення дала більше 150 благодійних концертів для потреб Сил оборони України. Нещодавно Діана відвідала й прикордонну комендатуру швидкого реагування «Шквал», яка стримувала навалу російських зайд на Вовчанському напрямку.

Допомога – це не лише про фінансування чи матеріальну підтримку, але й про моральну підтримку, визнання жертв і зусиль, які приносять наші воїни, захищаючи країну. Це в першу чергу про відповідальність суспільства перед його військом, адже кожен внесок, неважливо – великий чи малий, має значення.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.