Фермер на Львівщині відсудив у виконавчої служби понад 220 тисяч гривень

Фермерському господарству “Рисовське” вже майже 30 років не можуть передати чотири га землі.

23.07.2024
Фермер на Львівщині відсудив у виконавчої служби понад 220 тисяч гривень

Ще у 1994 році Арбітражний суд Львівської області зобов’язав Зубрянську сільську раду протягом місяця виділити фермерському господарству “Рисовський” чотири га землі із ділянки у 17 га, яку було додатково відведено Зубрянській сільській раді в запас з заготівельного господарства ”Львівське”, повідомляє LVIV.MEDIA.

Вже протягом 29 років фермерське господарство намагається домогтися виконання рішення суду. За цей час виконавче провадження двічі закривали, суд двічі визнавав рішення про закриття незаконними, а також тричі змінювався боржник — спочатку на Головне управління Держземагентства, а потім — на управління Держгеокадастру та Солонківську сільську раду.

У зв’язку з тривалим невиконанням рішення, фермерське господарство “Рисовський” звинуватило Пустомитівський відділ Державної виконавчої служби у неналежному виконанні своїх обов’язків, та вимагало стягнути з нього 224 тис. грн компенсації за моральну шкоду.

Натомість відділ ДВС запевняв, що робив усе, щоб забезпечити виконання судового провадження. Значну затримку представник відповідача пояснив тим, що у чинному законодавстві відсутній правовий механізм для виконання рішення про передачу землі. Через це Солонківську сільраду спонукали домовитися з фермером про виплату грошової компенсації замість ділянки. Перемовини з цього приводу розпочалися, проте сторони не дійшли згоди.

В результаті Господарський суд Львівської області вирішив задовольнити позов фермерського господарства “Рисовський” та стягнути з Пустомитівського відділу ДВС Львівського району 224 тис. грн компенсації за моральну шкоду. Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.