Енергоефективні технології та безпечні простори для мешканців стають стандартом для новобудов – Ростислав Мельник

Попит на готові проєкти з покращеними умовами безпеки та комфорту за час війни в Україні зріс.

28.06.2024
Енергоефективні технології та безпечні простори для мешканців стають стандартом для новобудов – Ростислав Мельник

Таку думку в коментарі порталу Minfin.ua висловив генеральний директор Корпорації Нерухомості РІЕЛ Ростислав Мельник.

«Покупці почали більше уваги приділяти таким критеріям, як доступ до інфраструктури, наявність бомбосховища або підземного паркінгу, генераторів, систем автономного опалення. Наприклад, тому в РІЕЛ чимало квартир купували в ЖК «Шенген». Велике значення мають також зелені зони, простір для відпочинку, інтеграція сучасних технологій, як у жиловому комплексі Riel City, – зазначив він, – Впровадження енергоефективних технологій та створення безпечних просторів для мешканців стають стандартом для новобудов. Ми особливу увагу приділяємо створенню багатофункціональних зон для роботи, відпочинку та соціальної взаємодії. Особлива увага приділяється безпеці – від укриттів (підземних паркінгів) до автономних систем життєзабезпечення».

За його словами, ціни на нерухомість продовжують зростати, зокрема, і на львівську нерухомість, яка користується більшим попитом, ніж нерухомість в інших регіонах країни.

«З початку 2023 року львівська нерухомість подорожчала приблизно на 20%. Головні причини – подорожчання будматеріалів, збільшення витрат на робочу силу та безпеку, а також інфляційний тиск. У найближчій перспективі можливе помірне підвищення цін, залежно від економічних умов», – розповідає Ростислав Мельник.

Натомість він наголосив, що КН РІЕЛ пропонує спеціальні умови придбання житла для медиків, військових, переселенців. А також компанія дає можливість придбати квартиру за пільговим кредитом від держави або за житлові сертифікати, є купівля на виплат, акції та знижки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.