Ексглаву аеропорту “Бориспіль” і МАУ засудили до 5 років в’язниці

Євгена Дихне та начальника служби орендних відносин визнали винними у зловживанні службовим становищем.

01.03.2023
Ексглаву аеропорту “Бориспіль” і МАУ засудили до 5 років в’язниці
Фото: Євген Дихне

Про це пише журналіст Олег Новіков.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим звільненого президента авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” Євгена Дихне у зловживаннях, коли він очолював міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Йому призначили 5 років позбавлення волі, а колишній начальниці відділу аеропорту Олесі Левочко – 4 роки.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС. За версією обвинувачення, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту “Бориспіль” Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: “Артерія Груп” та “Кофе Бар Плюс”.

Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі термінала D аеропорту “Бориспіль” за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. 

За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту “Бориспіль”.

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт “Бориспіль” не є потерпілою стороною і збитків йому не завдано.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.