Двотисячний дрон вирушив зі Львівщини на передову

29 листопада на Львівщині відбулась передача 265 дронів військовим. Їх передали в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги».

29.11.2023
Двотисячний дрон вирушив зі Львівщини на передову

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Як розповів співорганізатор проєкту Олександр Тіщенко, дрони отримають військовослужбовці з 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 103-ї окремої бригада ТрО ЗСУ, 3-ї окремої штурмової, 10-ї окремої гірсько-штурмової та 95-ї окремої десантно-штурмової бригад.

«У середньому така «пташка» коштує від 16 до 18 тис. грн і якщо вона залітає в танк, то це мільйонні затрати для противника. Ми не будемо зупинятись і будемо передавати дрони до перемоги», — зазначив Олександр Тіщенко.

Важливість такої бойової техніки засвідчують і військові.

«Потреба у дронах на фронті є дуже великою, адже є нестача боєприпасів для артилерії і бойові дрони виконують це завдання. Вони б’ють точно в ціль», — зазначив в.о. командира 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила, підполковник Андрій Базюк.

Серед дронів, які передали сьогодні, є і ювілейний 2000-ий дрон. Відтак, проєкт вже зібрав 2 145 «пташок» для воїнів.

«Цього разу дрони отримають 24 ОМБР імені Короля Данила, 10 штурмова бригада «Едельвейс», 95 ДШВ, 3 штурмова бригада та 103 бригада Сил ТРО. Дякую ініціаторам акції, соціально відповідальному бізнесу, волонтерам за те, що зібрали більш як 2 тисячі дронів. Організатори проводять аукціони по містах в області і зокрема і в такий спосіб акумулюють кошти. Я надіюсь, що і надалі ми зможемо забезпечувати наших військових сучасними технологіями, адже це можливість воювати і перемагати», — наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.