Двох львівських поліцейських викрили на фальсифікуванні кримінальних справ

Старшого дізнавача та колишнього оперуповноваженого одного з районних управлінь поліції Львівщини підозрюють у притягненні до кримінальної відповідальності непричетного чоловіка.

25.06.2024
Двох львівських поліцейських викрили на фальсифікуванні кримінальних справ

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Правоохоронці організували схему, за якою притягли до кримінальної відповідальності чоловіка, щоби підняти статистику розкриття правопорушень.

“Для цього поліцейські створили штучні докази, а саме протоколи допиту свідків та потерпілого, а також протокол слідчого експерименту. На підставі цих доказів дізнавач підписав завідомо неправдиве повідомлення про підозру невинному чоловіку”, — йдеться у повідомленні.

На підставі фіктивних доказів до суду скерували обвинувальний акт стосовно чоловіка.

Наразі оперуповноважений звільнений із поліції, а старшого дізнавача відсторонили від посади за рішенням суду.

Також слідчі з’ясували, що до схеми залучили також начальника одного з відділів управління поліції. Обвинувальний акт щодо нього скерували до суду.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.