Дві китайські компанії внесли до списку спонсорів війни

Hikvision та Dahua Technology досі не вийшли з ринку росії.

06.06.2023
Дві китайські компанії внесли до списку спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайських виробників і постачальників обладнання для відеоспостереження Hikvision та Dahua Technology до переліку міжнародних спонсорів війни. Рішення було ухвалено через активну працю цих компаній на російському ринку, де вони постачають обладнання подвійного призначення та сприяють фінансуванню російського бюджету.

Hikvision активно працює в росії через офіційне представництво. Дохід компанії у росії зріс на 42% після початку війни у 2022 році, а чистий прибуток збільшився на 1526%.

Dahua Technology також має велику частку ринку систем відеоспостереження. Компанія працює в росії через своє офіційне представництво, яке продовжує надсилати продукцію до росії навіть після початку вторгнення в Україну. 

Ці дві китайські компанії постачають в росію критично важливе обладнання, яке може бути використане для ведення війни проти України, таке як дрони, тепловізори та камери спостереження.

Нагадаємо, НАЗК визнало Xiaomi міжнародним спонсором війни

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.