До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб

В Україні накладено санкції на найбільшу у світовій історії кількість людей.

04.04.2023
До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб

До переліку спонсорів і причетних до розв’язаної Росією повномасштабної війни проти України НАЗК вже внесло 24 тисячі осіб. Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков у етері телемарафону, передає Укрінформ.

«Будь-яка іноземна компанія, яка продовжує працювати у російській федерації, спонсорує убивства українців. Ми створили найбільшу у світі базу причетних до війни. Це 24 тисячі осіб. В Україні коштом функціонування цієї бази накладено санкції на найбільшу у світовій історії кількість осіб», — сказав Новіков.

За його словами, окремою частиною цього проєкту є міжнародний реєстр спонсорів війни, до якого вносять міжнародні компанії, які досі працюють у рф.

Реєстр, розповів Новіков, автоматично індексується спеціальною базою даних, тому будь-який банк або закордонне відомство побачить, що та чи інша компанія підсвічуються позначкою як та, що веде не соціально відповідальний бізнес, а фінансує війну.

«57% споживачів у світі дотримуються стандартів споживання продукції та послуг у соціально відповідальних компаній… Тобто насправді це величезний репутаційний тиск для того, щоб такі компанії зазнавали втрат через свою участь у російській війні», — додав голова НАЗК.

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії внесені до бази даних World-Check, створеної London Stock Exchange Group, — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

До переліку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже внесло компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan Holding, Metro Cash & Carry, Buzzi Unicem, Yves Rocher та Raiffeisen Bank International.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.