До Дня Землі по усьому світу проведуть акції проти екологічних злочинів рф в Україні

Акції проходитимуть 21–23 квітня та охоплять усі континенти: Євразію, Північну та Південну Америки, Африку, Австралію та Антарктиду.

20.04.2023
До Дня Землі по усьому світу проведуть акції проти екологічних злочинів рф в Україні
Фото: умовне

Українські громади та місцеві жителі у різних країнах світу проведуть акцію Ecounity For Ukraine. Демонстранти утворять “ланцюг єдності”, щоб привернути увагу до екологічних злочинів, які вчиняє рф під час війни проти України, повідомляє Liga.net.

“У День Землі жителі Лондона і Парижа, Лос-Анджелеса і Йоккаїті, Сіднея і Найробі, навіть українські полярники зі станції “Академік Вернадський” в Антарктиді, візьмуться за руки, щоб висловити протест країні-терористу, яка знищує все живе на своєму шляху. Акція EcoUnity For Ukraine — це ще й заклик від усього світу до міжнародних інституцій, що мають притягнути росіян до відповідальності за екологічні злочини проти людства і довкілля”, – розповідає Олександр Тодорчук, засновник гуманістичного руху UAnimals

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від початку повномасштабної війни зафіксовано понад 2340 фактів шкоди довкіллю з боку росіян. Під окупацією перебувають 495 000 гектарів українських лісів; 2,4 млн гектарів наразі деокуповані та потребують відновлення. 

Вражено 20% природоохоронних територій. Понад 23 000 тонн парникових газів потрапили в атмосферу через пожежі внаслідок ворожих обстрілів. Від бойових дій постраждали 600 видів тварин та 750 видів рослин і грибів, а в українській частині Чорного моря загинули 120 дельфінів.

Нагадаємо, в Україні окупанти захопили 20 заповідників та перетворюють їх на угіддя для полювання.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.