Для закладів профтехосвіти на Львівщині проводять роз’яснювальну роботу щодо заборони використання російськомовного культурного продукту

28 травня представники Міжвідомчої робочої групи при Львівській ОВА продовжили проведення роз’яснювальної роботи щодо мораторію на використання російськомовного культурного продукту серед закладів професійно-технічної освіти, що розташовані у Львові.

29.05.2024
Для закладів профтехосвіти на Львівщині проводять роз’яснювальну роботу щодо заборони використання російськомовного культурного продукту

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Зокрема, відвідали Міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту, Львівський професійний коледж готельного і ресторанного сервісу, Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва, Вище професійне училище №20, Вище професійне училище 29 м. Львова, Львівське професійне художнє училище та Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій.

«Продовжуємо роботу і в цьому нам допомагає освітянська спільнота Львівщини. Адже професійно-технічна освіта зараз активно розвивається, виходить на якісно новий рівень навчання, незважаючи на війну. Кожен розуміє цінність робітничих професій для відбудови країни. Відтак, як і освітній процес, так і комунікація між студентами мають відбуватись державною мовою», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Нагадаємо, що з 2018 року на території Львівщини діє Мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, а з 2021 року триває роз’яснювальна робота серед організацій, підприємств, установ Львівщини різного галузевого спрямування.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.