Депутат від «Руху», очільник Львівського онкоцентру потрапив до реєстру корупціонерів

Гендиректора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука внесли в Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

07.11.2023
Депутат від «Руху», очільник Львівського онкоцентру потрапив до реєстру корупціонерів
На фото гендиректор КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» та депутат Львівської облради Ігор Ковальчук

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Підставою для внесення Ігоря Ковальчука до реєстру корупціонерів стало рішення суду, яким його визнали винним за ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Суть правопорушення стосується конфлікту інтересів.

Цьогоріч 18 серпня Сихівський районний суд оштрафував Ігоря Ковальчука за те, що він встановив собі виплату премії у розмірі 15000 грн та своїй дочці виплату премії у розмірі 12000 грн, чим «вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-7 КУпАП».

У рішенні вказано ще про кілька випадків такого типу преміювань.

Сам Ковальчук своєї вини у суді не визнав. Він заявляв, що не виписував собі та доньці премій, хоча підтвердив, що накази щодо цих премій таки підписував.

Натомість зазначено, що апеляційна скарга на вище наведене рішення суду не містить правових підстав для скасування судового рішення, а відтак її залишили без задоволення.

«Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає», – сказано у рішенні.

74-річний Ігор Ковальчук, уродженець селі Пониковиця Бродівського району, є також чинним депутатом Львівської обласної ради від партії «Народний Рух України». Львівський онкоцентр Ігор Ковальчук очолив у 2018 році, до цього він був головним лікарем медзакладу.

P.S. Як зазначив Telegram-канал “Агенція Неофіційних новин”, очільника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука, який потрапив до реєстру корупціонерів НАЗК, звільнено з посади.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.