Болгарія проти надання зброї для України і готова ветувати ядерні санкції

Очільник країни закликав до миру без надання зброї, бо це, на його думку, дорівнює “гасінню пожежі бензином”.

09.02.2023
Болгарія проти надання зброї для України і готова ветувати ядерні санкції
Фото: Euractiv

Президент Болгарії Румен Радев виступив на саміті ЄС з тезами, які не підтримала більшість його колег, повідомляє видання Euractiv.

Радев закликав до миру в Україні в той час, коли президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя, щоб попросити більше зброї для звільнення окупованих Росією територій.

“Настав час, через рік після початку цієї кривавої війни, перенести акцент на заходи, спрямовані на її припинення, а також на відновлення всіх дипломатичних зусиль у пошуку мирного вирішення”, – заявив Радев.

Також він заявив, що Болгарія не може прийняти санкції проти рф. 

“Болгарія не може прийняти санкції щодо ядерної енергетики, тому що вони безпосередньо вплинуть на нашу ядерну енергетику. Цього не можна допустити. Ми розглядаємо всі можливі сфери, де можливі (подальші санкції). Але там, де на карту поставлені наші інтереси, як у ядерній енергетиці, ми дуже уважно стежимо за цими питаннями”, – сказав він.

За його словами, Болгарія готова накласти вето на санкції у сфері ядерної енергетики.

Водночас Радев сказав, що Болгарія продовжуватиме підтримувати народ України “в міру наших можливостей”, щоб допомогти пережити критичні зимові місяці та продовжить допомагати українським біженцям в країні “в міру своїх можливостей”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.