5-річному хлопчику констатували смерть мозку після видалення молочних зубів у Львові

Зуби дитині видаляли у стоматологічній клініці під загальним наркозом.

29.12.2023
5-річному хлопчику констатували смерть мозку після видалення молочних зубів у Львові

Про трагедію розповів батько хлопчика, відомий український бандурист і автор пісень Віктор Пашник. Чоловік прагне добитися справедливості і притягти до відповідальності винних.

Трагічна подія сталась 8 грудня, коли дружина повели їхнього старшого сина Велеса-Івасика на операцію з видалення двох молочних зубів в клініку ТОВ “ОРІ ГРУП” (Ori-Dent) у Львові. На жаль, ця проста і поширена операція закінчилася трагедією. Дитина не повернулася після неї додому, а потрапила до реанімації.

За словами Віктора Пашника, працівники стоматологічного центру запропонували провести оперативне втручання по видаленню молочних зубів під загальною анестезією.

“У день оперативного втручання дитина дуже протестувала в операційній і не давала вдягнути маску, ніби відчуваючи наближення трагедії… Лікар-анестезіолог на очах дружини, силоміць одягала синові маску. Дружина попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув”,– розповів батько дитини.

Він додав, що за деякий час після початку операції, дружина почула, що в операційній щось відбувається, туди почали бігти медпрацівники, а через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги. Медичний директор клініки сказав, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, але лікарям вдалося його запустити. Після цього хлопчика госпіталізували в реанімаційне відділення ВП “Лікарня святого Миколая” КНП “ТМО №1 м. Львова”.

Віктор Пашник також розповів, що лікуючий лікар вже пізніше сказав батькам, що ситуація критична і що син перебуває у важкому стані. Також він підтвердив, що під час стоматологічної операції у хлопчика була клінічна смерть, і лікарі надто довго проводили реанімаційні заходи, що призвело до тяжкого стану дитини.

“Станом на зараз ситуація щоразу погіршується і лікарі не дають жодного шансу нашому синові на життя, адже всі органи потроху відмирають. За моєю заявою була порушена кримінальна справа щодо неналежного надання нашому сину медичної допомоги в ТОВ “ОРІ ГРУП” і проводиться досудове розслідування”,– написав батько.

Віктор закликав всі органи влади не залишитись байдужими до трагедії.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.