49-річний чоловік отримав 4 роки тюрми за ухилення від призову

Після початку повномасштабного вторгнення РФ 49-річний чоловік разом з родиною переїхав з Харкова на Хмельниччину, де й отримав повістку.

04.07.2023
49-річний чоловік отримав 4 роки тюрми за ухилення від призову

Як повідомляє Хмельницька обласна прокуратура,  мешканець Харкова отримав повістку у липні 2022 року.

Успішно пройшов військово-лікарську комісію, за висновком якої був придатний до військової служби. Проте до центру комплектування на вказану дату так і не з’явився, вирішивши знехтувати своїм обов’язком.

“Суд визнав його винним в ухиленні від призову на військову службу (ст. 336 КК України) та призначив 4 роки в’язниці. Сторона захисту оскаржила такий вирок у суді апеляційної інстанції. Адвокат наполягав, що засуджений не підлягав мобілізації, оскільки є внутрішньо переміщеною особою, немає військового досвіду та має психічні розлади”, – повідомили у прокуратурі.

Однак, Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду: 49-річного харків’янина засуджено до 4 років позбавлення волі.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.